Penumpang MH370 Philip Wood Minta Tolong Dari Diego Garcia?

Selepas pelbagai spekulasi mengenai kehilangan pesawat MH370 di Media Social, Surat Khabar dan lain2 lagi, pesawat itu masih belum ditemui sehingga sekarang. Hampir 3 minggu sudah berlalu.

Tidak perlu diceritakan lagi mengenai MH370 secara terperinci dan aku yakin korang semua dah tau berita ini dari hari pertama hilang sehingga sekarang. Dalam artikel ini aku cuma nak kongsikan berita terbaru yang mungkin ada kaitan dengan kehilangan pesawat ini.

Melalui forum www.4plebs.org , salah seorang daripada penumpang MH370, Philip Wood yang juga pekerja syarikat komputer terkenal dunia, IBM telah meminta pertolongan disana. Dia mendakwa pesawat telah dihijack dan sekarang berada di Diego Garcia, Amerika Syarikat.
I have been held hostage by unknown military personal after my flight was hijacked (blindfolded). I work for IBM and I have managed to hide my cellphone in my ass during the hijack. I have been separated from the rest of the passengers and I am in a cell. My name is Philip Wood. I think I have been drugged as well and cannot think clearly.
Didalam forum tersebut, Philip Wood telah memuat naik sekeping gambar hitam sebagai profil gambarnya.

Dengan menggunakan software online Jeffrey's Exif Viewer untuk menganalisa data exif dari gambar hitam tersebut, maka data lengkap menghasilkan maklumat dibawah.

Camera: Apple iPhone 5
Date: March 18, 2014 8:49:41PM
Location: Latitude/longitude: 7° 18' 58.3" South, 72° 25' 35.6" East ( -7.316197, 72.426544 )



 dibawah pula adalah visual dari saksi yang melihat kelibat MH370 di Diego Garcia.

 Melalui post terakhir di forum tersebut, antara yang menarik ditulis selepas diterjemahkan dalam bahasa

"jika menggunakan photoshop dan zoom gambar tu, memang benar ada bayangan yang samar-samar."

"OP photo is interesting because it's not actually just a pure black picture, you can see noise if you zoom in. He is in a dark room. "
Gambar Profil (avatar) :



Tarikh Gambar Profil Diupload : 18 Maret 2014)


Kamera Yang Digunakan



GPS






Senarai Nama Penumpang Didalam Pesawat MH370










Share on Google Plus

About Kerol Otm

berasal dari sg. petani kedah dan merupalan pereka laman web dan blogger sepenuh masa.
    Blogger Comment

3 comments:

  1. govt kena siasat segera hal ni.. amerika mmg xleh dipercayai

    ReplyDelete
  2. Masyallah... Kemungkinan besar perkara ini adalah benar...

    ReplyDelete
  3. You could be qualified to get a free Apple iPhone 7.

    ReplyDelete