Tonton Setia Hujung Nyawa OnlineDibarisi oleh pelakon muda dan baru, Setia Hujung Nyawa mula mendapat sambutan hangat dari penonton kerana jalan ceritanya yang menarik dan terdapat babak2 romantik yang membuatkan penonton ketawa memanjang tak henti2

Drama ini diapdatasikan dari novel "Hingga Hujung Nyawa" hasil nukilan Fatin Nabila. Dengar khabar, novel tersebut sedang laris dijual!

Setia Hujung Nyawa mengisahkan kehidupan Zain yang berubah sekelip mata setelah ditinggalkan kekasihnya, Sofea, seminggu sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan mereka. Demi menjaga maruah keluarga dari dicaci orang, ibu Zain iaitu Datin Adibah mengambil keputusan untuk menyatukan Zain dengan Ersalina yang merupakan anak gadis kepada rakannya, Puan Haliza.

Meskipun di pandangan mata kasar Datin Adibah pertolongan yang dihulurkan oleh Puan Haliza nampak mulia, namun hakikatnya Puan Haliza mempunyai agenda tersendiri apabila dia ingin menggunakan Zain sebagai pak sanggup untuk menutup dosa Ersalina yang kini sedang hamil anak luar nikah bekas kekasihnya.

Pada awal perkahwinan, amat sukar buat Zain dan Ersalina menyesuaikan diri. Tambahan pula Ersalina masih bersikap keanak-anakan manakala Zain pula seorang yang tidak penyabar. Meskipun mereka tidak tidur sekatil dan sering berselisihan faham, namun mereka akan berlagak seperti pasangan romantis di hadapan keluarga masing-masing.

Setelah dua bulan berkahwin barulah Zain dan Ersalina mencapai persefahaman dan cinta mula berputik di antara mereka berdua. Tetapi belum sempat menikmati kebahagian rumahtangga, rahsia kehamilan Ersalina terbongkar apabila dia mengalami keguguran. Zain amat kecewa dan mula melayan Ersalina seperti sampah. Maka bermulalah babak baru kesengsaraan hidup Ersalina.

Sementara itu, Datin Adibah yang tidak menyangka Ersalina tergamak menjadikan Zain sebagai pak sanggup telah menghalau Ersalina dan menghasut Zain untuk menceraikan isterinya. Malah Datin Adibah juga telah memperkenalkan Eriza kepada Zain. Adakah Zain akan terus setia pada Ersalina atau cintanya akan beralih arah pada orang baru iaitu Eriza? Apakah kesudahan bagi cinta Zain dan Ersalina?


TONTON SETIA HUJUNG NYAWA :

Share on Google Plus

About Kerol Otm

berasal dari sg. petani kedah dan merupalan pereka laman web dan blogger sepenuh masa.
  Blogger Comment

9 comments:

 1. Best:-):-):-) thanks alot

  ReplyDelete
 2. Best gler r cte nii..

  ReplyDelete
 3. nnti isi yg last episod yek..plis..x sempt x tgk.ade hal

  ReplyDelete
 4. nak tgk last episode...smlm ada clz.....x dpt tgk.....

  ReplyDelete
 5. nak tgk last episode...smlm ada clz.....x dpt tgk.....

  ReplyDelete
 6. best n sweet giler crita niee..... <3
  sbb terlampau minat crita romantik ni., sy tgk sekali lg dari episode 1-28...best movie ever...

  ReplyDelete